BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 15, 2009

Open House Umah saye ;)

Alhamdulillah...

itu kata pertama yg sy ingin selalu ungkapkan, atas segala kurniaan-Nya..urusan yg dipermudahkan...dn...em...impian dan doa yg dimakbulkan..alhamdulillah...
Salam bahagia rakan2 yg sentiasa membahagiakan sy sekalian.. ;)

Entry ali ni, sekadar nk mencoretkan secebis kisah gembira dan bahagia saya...kerana akhirnya berjaya menganjurkan Open house di rumah sewa...alhamdulillah.. ;)

Unplanned agenda, n last minute preparation.. seriously i admit it. Alhamdulillah, Allah mudahkan segala urusan.. X mampu nk ungkap dgn kata-kata how happy i am right now.. Rasa masih meleret2 senyum dn melebar lagi senyuman..hoho..
seperti biasa...hanya gambar mampu menceritakan segala2nya... ;)











Rasa bahagia, bila dpt membahagiakan... Rasa gembira, bila mampu menggembirakan org lain... What u give, u get back.. yup.. Senyumlah pada dunia, pasti dunia akan kembali tersenyum pada anda...right? InsyaAllah... ameen.

Sejujurnya, dan secara peribadi, sy amat menghargai ahli keluarga sy, rakan2 sy, pendidik2 saya, dn jiran tetangga saya.. Mereka byk membantu sy, secara langsung mahupun x langsung...dalam terus mewarnai hari2 saya..dengan penuh ceria dan bahagia.. alhamdulillah ;)

diharapkan hubungan silaturrahim yg sedia terjalin ini, akan kekal bersimpul mati... ameen.. ;)


p/s: Heartiest Gratitude to all yang sudi hadir memeriahkan Open House sy dan kawan2 ;)


1. Thanks to Miss Fadhlina - indirectly cetuskan idea tuk buat Open House ni.
2. Thanks to Halim - Banyak bantu lancarkan urusan Open House [bakar ayam, taja alatan]
3. Thanks to Juzz, Sharif dan Fareed - Tolong bantu uruskan pembakaran ayam dan persiapan tempat.
4. Thanks to Untie Darma n family - for the tables n chairs.
5. Thanks to sepupu Gma- for tajaan alatan.
6. Thanks to Abg Joe- for tajaan alatan.
7. Thanks to Ustaz Mushaddad & Kak Uni for the chocolate cake. Very sedaaaap ;)
8.Thanks to Miss Fadhlina dan Miss Syaryanti - for the Secret recipe cake ;) cedaaap.
9. Thanks to Hajar dan Fiza - tolong gulung popia.
10. Thanks to Irma, Ecah, Pika, Syark - tolong2 kat dapur.

Last but not least...Thank u very much to all my housemates [gma, nani, mummy, farah, adik dn she].. I'm happy if u all happy ;) Love u all.. mmmmmuahs!!

Saturday, October 10, 2009

Sekitar Pertandingan Mut Mahkamah Syariah FSU

Acara: Pertandingan Mut Mahkamah Syariah peringkat FSU

Tarikh: 7-8 Oktober 2009

Permasalahan Mut: Tuntutan Harta Sepencarian

Aku, dan 4 lagi member yg best - salwa, gma, haja n irma- telah join pertandingan ni.. Niat asal- just for fun..dn nk dpt pengalaman how Syariah moot is all about. Dah pernah join IHL (International Humanitarian Law Moot Competition, pn Jessup jugak) tp those two things in English..Syariah Moot ni in Malay..of cos pengalaman berbeza ;)

Aku dan Gma- peguam for Defendan while Haja n Salwa peguam for Plaintif. Seriously, not much preparation we did, sebab, x terlintas pun nk menang.. tp, who knows...

Alhamdulillah, we won. 1st round, masa saringan, biasa je..x smgt pn. tp, once berjaya ke semi, perasaan rasa semangat dn berkobar2..kalo dh sampai tahap semi final ni, apa salahnya kitorg wat yg terbaik..dan alhamdulillah, leh gi final...

dh leh masuk final..xkan xnak menang kan..kan... hee..so, buat yg terbaik..usaha, doa, tawakal.. alhamdulillah... ;)

Xtahu nk cite cmna lagi apa yg kitorg rasa...so..biarlah gambar2 di bawah menceritakan segalanya................peAce ~~ ;)





Terima kasih kawan-kawan sekelian ;) lenkali kita maen2 lagi ea.. :)

thanks to the organizing commitee- dan FSU atas penganjuran pertandingan ini....sangat best ;)


~ G.E.M.B.I.R.A B.E.R.S.A.M.A F.S.U ~

Sunday, October 4, 2009

coretan ikut kata hati...

Salam semua...

agak lama ku rasa tidak menjengah laman yg kucintai ini...tak patut "sibuk" dijadikan alasan ku kira..yg sebetulnya harus ku akui dgn jujur, bhwa aku sedikit leka dn lupa tentang aku sebenarnya punyai blog... kealpaanku ini mgkin disebabkan diriku udah tertarik dn ketagih pada satu laman yg lebih mengujakan...facebook..huhu

tak sanggup ku digelar kcg lupakan kulit..juga x tega di kata "sudah dpt gading bertuah, tanduk tidak diperlu lagi"...heee.. kerna blog inilah yg menjadi saksi, yg tegar menadah telinga, tika ku buntu, keliru, dn diasak seribu satu masalah yg menyesakkan dada... maka ku gagahi juge mencoret sedikit kata..merakam secebis cerita..kerna ku masih syg dn cinta pada blog ku ini...dia teman ku yg setia...dia cintaku yg x pernah reti tuk beralih rasa...dia tetap di sini..setia...bukan seperti setengah manusia...yg sewenang2 menoreh luka dan duka......

sejujurnya, diriku dijentik bebrapa hari ini...begitu lama ku rasa aku tidak dijentik dgn demam, selesema dan batuk= pakej yg lengkap ku kira...sudah genap seminggu, panasnya sudah reda, cuma batuk dn selesema aja yg tinggalnya...x apa...sakit itu kan penghapus dosa...alhamdulillah..

sakit juga memberikan aku petunjuk, bahawa badanku perlukan rehat seketika...dia udah penat bekerja..sepanjang raya yg lalu..heee..cuti raya seminggu, ku manfaatkan sepenuh2nya...mana mungkin badanku tidak memberontak, kerna ia juga punya rasa...sama seperti kita...

namun...bukan jenisku tuk bermalas2an lama2...makin rasa sakit kiranya duk berehat saja...hmm..minggu depan jadual agak padat...ada baki exam mid sem, dn juga Pertandingan PMMS...hmm...belum datang debaran..belum juga cukup kuat persiapan...bagaimana ya?? redah saja mungkin...heee

peperiksaan akhir pun bakal menjengah tak lama lagi...kurang sebulan lagi ku kira..sedang giatkan usaha tuk kemaskinikan nota seadanya...sebelum tiba minggu ulangkaji...agar ku x terkejar nanti..mudahan dipermudahkan urusan segala....

hmm..panjang pula bebelan ku kali ni...cukuplah dulu sampai di sini...Usaha selagi terdaya..disusuli doa padaNya..kemudian., serahkan semuanya pada Yang Esa....Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk setiap hambaNya....

Mudhan rahmat dan keberkatan Allah sentiasa iringi perjalanan hidup kita...ameen..

wallahualam