BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 25, 2009

Kenduri Akikah ank buah yg ke-19

Salam alaik..


hmm...alhamdulillah, rini dh berjaya dilangsungkan Majlis Akikah ank buahku yg ke-19, Dhia' Nur Imanina. Majlis yg simple, tp agak meletihkan..huhu
Imanina with Mokjah..


huarghh...lusa dh kembali ke Nilai..semester 8 menanti..huuhuu..dah sem 8 dh aku yer..sekejap je mase berlalu...

dan yg pasti, tahun 2009 bakal melabuhkan tirainya..2010 menjengah tiba..ini bermakna usiaku juga bertambah setahun lagii..dah 23 lah pulak jawapan yg kena ku beri bila org bertanya tntg usia...hmm..23...23...hmmmm.....

xpe lah..age is jez a number..what is important is how i feel inside..heh @_@

Selamat Tahun Baru dan Selamat Meneruskan Kehidupan. Moga tahun mendatang lebih baik dari tahun ini. Kullu aam wa antum bikhaiir..insyaAllaah..

Wednesday, December 16, 2009

Simulasi PMMS & IHL day~

Salam 1 Malaysia..huhu

Huargghh...baru de mase nk update blog...byk sgt cite..so, combine kan terus je la..

mula2: cite sal Simulasi PMMS kat TV9 yg telah berlangsung pada 5Disember lalu. Aku, Hazimin n Azim serta Mdm Fadhilah, Miss Fadhlina, Ust Syrayanti dan Miss Nawal ke sana..aku hazimin dan azim jez acting/ wat simulasi how Mut syariah is...dan yg di interview : Miss Fadhlina dan Mdm Fadhilah.


.






xde apa sgt pun...tp buleh la kenal Sri Pentas. tu la first time aku ke sana.. huhu


yang kedua, nak cite sal IHL yg dah berlangsung ngan jayanya 12Disember lalu di UM.
we ol menginap di Hotel Midah.








kek for IHL team







dgn kanak2 ribena...huhu






in deep discussion before 2nd round begin..he he




IHL team -respondent-




Alhamdulillah, IHL de peningkatan..happy sgt! Applicant 3rd place out of 9 teams yg bertanding, while Respondent 6th place out of 9 teams. Tahun lepas Applicant 7th place out of 8, dan respondent 6th place out of 8.. so, tahun ni sgt2 ade peningkatan...alhamdulillah..yang paling mengujakan...applicant Usim beza markah dgn 2nd place 4 markah jee......2nd place 715, usim 711..dusshhh...syg betul..tidak dpt ke semi final..huhu..xpe lah..tu target next year!

semangat lagi bertambah untuk terus maju next year! go Usim go!!

Tahniah buat semua...korg memg komited! vvv komited! tp mebi ni tahun terakhirku bergiat dlm program2 ni..coz next year da final year...have to concentrate on AP n so on...btw, kepade junior2, selamat berjuang dan teruskan usaha..jgn hny sampai di sini! ganbate2!

Monday, December 14, 2009

USIM TERUS MAJU...FSU terus Cemerlang ^_^

Alhamdulilah...

tahun 2009 ni paling menggembirakan...
banyak perkara yg berlaku pada universitiku ini...huhu

bermula Juara Debat Piala Diraja bagi kategori Bahasa Arab dan Bahasa Melayu...

Dan semalam....team IHL berjaya melakukan penambahbaikan dgn menduduki tangga ke-3 dari 9 team yg bertanding, dan ke-6 [dari 9] dalam pertandingan International Humanitarian Law Moot Competition.. Tahun lepas di tangga ke 6 dan ke-7 [dari 8 team yg bertanding].

dan sebagai penutupnya ku kira.. [bagi FSU]..berjaya kaut semua hadiah dalam Pertandingan Mut Mahkamah Syariah..Team Usim Pasukan Terbaik, Hujahan Bertulis Terbaik, serta Penghujah Terbaek...

Kesimpulannya...Usim dan FSU adalah yang terbaeeek!

happy~

at least people outside there know that they r wrong. Islamic students, islamic university n, new university manage to "duduk sama rendah, berdiri sama tinggi" dgn universiti2 lama, or even x keterlaluan ku kata. mampu menjadi lebih baik dari mereka!

semuanya atas usaha, NIAT, dan doa kita bersama...

Umat Islam harus cemerlang... hari ini mesti lebih baik...dari semalam...dari semalam...
jangan buang masa, SIAPA KATA KITA TIDAK BOLEH..kita adaAllah Maha Kuasa...DOA sebagai senjata..umat Islam sentiasa boleh..umat Islam sentiasa bolehh... [sayu dan sebak bila nyanyi lagu ni...yep.umat Islam mesti boleh!

TAHNIAH DAN SYABAS BUAT SEMUA...x lupa, setinggi penghargaan buat Trainer dan Pensyarah2 FSU khusunya, rakan2 seperjuangan yg begitu komited serta pihak Universiti amnya...

kalian terbaeek!

`GEMBIRA bersama FSU dan Usim~

Tuesday, December 1, 2009

Hari yang "bengang"...

yeszaa...

Salaam Aidiladha buat semua!

saat ini daku sudah kembali ke Nilai..huh!
x puas lagi bercootii..huwaaa

sakit rasa bdn nih..terkehel leher rase...x selesa tdo dlm bas..sbb kat sbelah org laki..ish...dahla perjalanan smlm 8jam..gilo! bese 6jam jek..eee...ngan air ekon menitik2 ats muka..geram geram!! perkhidmatan Bas awam yang hancuss! mentang2la org ramai guna pengangkutan awam..kualiti x jaga langsug....

ini adalah bas Transnasional...serik...pengusaha bas awam ni, cube jgn fikir untung saja...keselesaan penumpang kena la diutamakan juge..ni ape hal? dh la lambat..bas plak basah2...x faham betol..kalo kamu di tempat kami..apa kamu rasa? kamu suka?? bayar tiket mahal2...tp servis yg diperoleh hancuss...ape laa...

mls nk bebel2 da...lenkali bleh naek bas len plak..kalo same jgk pglmn..mmg xtau nk kate ape la..

belum redha rasa bengang kat bas Transnasional...tambah lak bengang kat KTM..aduiyya...ni satu lg perkhidmatan pengangkutan awam yg "teruk".. tren selalu lambat...x fhm...kami bayar tiket yg bleh tahan mahalnya...bukan naik free..tp perkhidmatan hampeh...sampai sejam stengah kena tunggu tren..kunun2nya tren ada tiap 15minit..ni smpai sejam stengah tunggu ni ape hal? ingt org xde keje ke...eeee!!

bila la semua benda ni nak berubah??

akhiir skali..dh bengang ngn bas, ngn KTM..akhir skali TEKSI! perjalanan dr stesen KTM ke rumah yg amik masa x smpai 10 minit pun kena rm10..hamoi hamoi...bukan ke teksi guna NGV..smpai rm1o dia caj..giler untung..

aaaa...kesimpulannya: semua perkhidmatan pengangkutan awam kat Malayisa ni..hampeh..
bukan memudahkan rakyat sgt..tambah membebankan dn menyusahkan..sampai bila??? sampai bila semua ni nk jadi cmni??

tolongla!

dushhh!!