BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, April 21, 2015

Si kecik Nazeeha cerdik

Assalam semua.

Ibu udah pening kok dengan research. Bila pening, tgk hp tgk gmbo si kecik la.

hmm.. si kecik ni mcm2 dh blaja. cepat blaja. betul la budok kecik ni mcm span otak dia. absorb cepat. sruppp gteww. pastu mudoh imitate apa yang dia perati. x kira kelakuan orang ke, kelakuan binatang ke. haih

si comel Nazeeha ni dah dua hari x berak. sokmo gitu. so risau jugok la. mujur kentut ok. so Dr kata kalo x berak tp kentut, still ok. x de masalah. bermasalah kalo x berak dan x jugak kentut. bimbang takut salurannya tersumbat. so, si comel Nazeeha setakat ni sihat walafiat.

so sbb ibu dia runsing dia x berak, malam tadi, main2 dengan si kecik ni, sambil diperhatikan tokmie. Ibu cakap: "Dik, berak dik. dua hari dh adik x berak. berak la. neh. berak la"

Eh eh tetibe si kecik ni, masa tu tgh berdiri, tetiba duk menunggeng i.e mcm nak rukuk tu. sambil tangan kuis2 lantai dapur.

ibu dan tokmi duk perati, buat apa tu.

pastu dia berdiri tegak semula.

Ibu ckp sekali lagi, berak lah dik. sambil tepuk montot dia. hehe

Sama mcm tadi, still dia menunggeng dan kais2 lantai guna kedua-dua belah tangan.

Ya Rabbi.... hahahhahaha... tokmie dh pecah ketawa dh. Rupanya dia buat aksi mcm kucing berakk....aiyyaaa...budak kecik...

tu la,...kawan lagi dengan kucim.. pagi2 celik mata ajak tokmi turun tanoh nok g lepaskan kucing dari cage diorg. bila kucim tu keluar je dr cage, berebut2 kais pasir sbb nk berak.

itu yang si kecik ni perati dan serap dalam minda dia. haduinya pun.

cepat blaja sungguh. ini bahaya. kena ajar dan expose kepada perkara2 yang baik2 aja. ok!

syg anak ibu! :)


Thursday, April 16, 2015

Just update

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera uols

Rasa nk tergolek baca blog sendiri setelah berkurun lama dok hapdet..kih3.. malu titew taw. ntah apa je rasa entry2 blog ni. duh. aku kah yang mengarang semua itu selama ini?

hehe

tp bila ckp kat asben, dia kata, lor. abg baca dok rasa pelik pn. biasa je. rilex ah. mcm diari lah. bakpe nok delete nya.

soo..dok jadi delete ah.. gtuuu.. hehe.

so, sebab lama dok hapdet. hr ni curi masa sket hapdet. takdok mende pun nok tulih. eh taip. tp boleh lah share skit psl kehidupan sendiri sekarang.

terkesan banyok gok lah dengan GST ni. eh. tetiba plop ..haha

so skrg puteri comel slumber sy dh berusia 1 tahun dua bulan. genap hari ni. 16.4.2015. besor doh. kejap je. mcm2 doh blajo. cakap pn boleh. gigi pn tumbuh bagai cendawan slps hujan. lari. lompat. main gelongsor. sepak bola. buka cage kucing. mitok tolong picit. tlg akat kain. mcm2 lah. cepat sel2 otak anak ibu ni berhubung. hihi

hmm.

apa lagi.

oh ya. now ibu kepada Nazeehatul Husna ni kembali bergelar pelajar. sepenuh masa. inshaAllah.

doakan. doakan.

nervous gok ni bila mikir. biar betik. boleh ke dok aku ni.

so bila nervous fikir, cepat2 stop fikir. just follow the flow je lah. boleh gitu? kekekeke

 uols doakanlah ya semoga semuanya dipermudahkan.

so tu je lah kot nk hapdet kali ni. sbb blur jap nk share apa lg.

p/s: cmne life uols stelah 16 hari GST neh? bahagia ka sangsaraaa.. muahahhaha :D


lil doter dgn sepupunya. BFF forever :)