BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 5, 2012

air tangan pertama untuk suami :)

Assalamualaikum!

apa kabo semua. masih dalam mood raya bukan? :)  dah puasa 6 ke semua.

pejam celik pejam celik, aih.. dah 14 hari dah kami menjalani kehidupan sebagai suami isteri :)

ta.pi.. baru pagi hari ini (Rabu) aku berkesempatan untuk memasak breakfast untuk suamiku tercinta.. ce teka masak ape? hehehe

masakan yg simple. makaroni goreng lada itam with taburan mozarela cheese :))

suka ati tau bila suami makan berselera & siap tambah lagi. (harapnye idoklaaa dalam keterpaksaan) heh

b..love u so much! :p

suami tanya.. makaroni ape ni syg.

hehe..adeh. nk jwb ape eh? aku jawab resepi ikut suka ati hahaha :p. mmg pong! ak masak campak2 dengan penuh kasih sayang je..resepi ikut suka ati ku..huahaha

alamak! lupe nak snap photo hasil air tangan aku kan..xpe xpe..aku share resepi tu je laa ehh..

resepi dia:

makaroni/pasta/ atau pape je rope bentuk dia asal jenis kenyal2 gtu tu lah
bawang besar yg sedap tu (kaler oren tu) 2 biji - potong dadu
bawang puith 3 bijik potong hancuq
cili benggali potong dadu
daging berger ayam ramly (nak buh udang ka/ sotong ka/ daging cincang ka/ ikan ka ikut suka ang la na)
tomato beby 10 bijik potong dua (xdak yang baby pakai p la tomato pak/ mak dia pong, tapi potong 4 la na)
lada itam serbuk/ tumbuk/ blend - banyak mana ikut suka
gula/garam secukup rasa heh
mozarela cheese ikut suka ang nak banyak mana

cara dia: mula2 ang rebuih dulu ayaq smpai gelegak (didih)..buh minyak dua tiga titik & garam skit.. pah dh gelegak tu buh cepat2 makaroni yg ang dh basuh tu.. bila dh lembut kembang sikit tos buh tepi

amik kuali besaq, buh minyak sikit, tumih semua bawang tu + lada itam..dah naik bau buh ayak sket gula garam semua pahtu buh la daging ayam tu smpai masak

pahtu ang cmpak ja makaroni tu gaul2 smpai sekata..pahtu masukkan pulak tomato & cili benggali tu.. pahtuuu apa lagi parut la mozarela cheese bebanyak atah dia.. uihhhh.. melting tau!

tadaa..siap sudeyyy

simple kan?

masak brekpes kena yg expresss.. pasai bangun lambat..hahahha

xpa la...janji hubby i suka.. ada i kesah org len x suka? hua ha ha haaa ^^