BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 29, 2011

MY reSOLutioN FOr 2012!

aSSalamualaiKum!

okeh. resolusi 2011 settle ann..laa ni duk deraf2 resolusi 2012. hah. hamik..nii diaa resolusi 2012 saye. wahhhh..mencabar kottt!!

A) STUDY

1) Selesaikan master research saye by end of 2012. (waah..biar betik??! helo..kena positip okeh!) -chap 2, 3, 4, 5 , soal selidik, analisis data..hmmm..positif positiff.....

2) Produce articles/ publish em in journal - at least 3 articles! (one of them nak buat comparative lah.. (this is bout law+syariah ;)


B) PERSONAL

3) Get married when i am 25. means- 8 months to go. (err..sudah 25 kah saye? biar betik! )


C) KERJAYA

4) Dptkan jugakkk fellowship UniSZA . oh Allah, mudahkan urusan ini..ameen!

5) dApatkan sijil praktis peguam syarie okeh!


D) HOBI/ MINAT

6) GET my/our business registered!



okee.. sudah ada 5 resolusi besar for 2012. hmm..apa lgi ekk..

anda pula bagimana? org kata segala target kita kena tulis + let public know..so that kite akan usaha sungguh2 to go for it! caiyok2!!

RESOLUSI 2011 completed!

Assalamualaikum !

Tahun 2011 dah ke peghujungnya. Sooo...Entry kali ni akan menceritakan tentang resolusi 2011 sy yang dah terlaksana! All praises to Allah!

Antara resolusi 2011 saya:

1) Menamatkan pengajian secukupnya without extension. (heh..sebab takot giler kalo ade gagal ape2 subjek esp ITL or PIL hari tuhhh)

2) Setelah tamat pengajian dengan jayanya, mula menceburkan diri dalam bisnes! (yup..bisnes baju + kuih raya+sulam manik! (even kecil2an he he))

3) Sambung belajar ke peringkat Sarjana. (Alhamdulillah, am now master candidate- Master of syariah (reserach). p/s: thanks to lecturers yg bg nasihat n pandangan about bidang2 yg sesuai disambung, yes i know a bit rugi for me - graduan lulusan syariah dan undang2- menyambung pengajian master hanya di bidang syariah, meninggalkan undang2, but I think, i should follow my interest. n my interest in shariah beats my interest in law. but i will never left law totally..ada resolusi 2012 about law ;)

4) Bertunang dengan WSF. Oke. we did. ;)

5) ada kereta sendiri. Myvi. (oh..alhamdulillah..berjaya dptkan kete..but not mYvi.. saga fl. it's oke..kete jugak ann.. ^^ time kaseh mie bab! nnt org byr ehh duit d/payment tu.. he he )

p/s: semua ni resolusi besar2 je.. resolusi kecik ada jugak.. some completed some not. ;) will try again next year! heh

resolusi 2011 anda pula bagaimana? harap completed jugak! heh :D


okehhh.. then apa pula resolusi 2012? cekidaudd next post!

Sunday, December 11, 2011

Ragu-ragu

On the authority of Al-Numan bin Basheer, who said : I heared the messenger of Allah say :

"That which is lawful is plain and that which is unlawful is plain and between the two of them are doubtful matters about which not many people know. Thus he who avoids doubtful matters clears himself in regard to his religion and his honor, but he who falls into doubtful matters falls into that which is unlawful, like the shepherd who pastures around a sanctuary, all but grazing therein. Truly every king has a sanctuary, and truly Allah's sanctuary is His prohibitions. Truly in the body there is a morsel of flesh which, if it be whole, all the body is whole and which, if it be diseased, all of it is diseased. Truly it is the heart."

hmm..pasal apa entry kali ni ya.. will update later! ;)

__________________________________________________________

okeh..sy akan mengupdate tentang ragu2 ini..

gini..saye ade beli satu insurans polisi 3tahun yang lalu...ms tu xtahu kebende sgt, just follow my sisters ..nope, i mean, sy tahu what insurance is for..tp masa tu x amik kesah how that insurance company run their business.

so setelah makin dewasa ni, n banyak membaca, selain dr belajar jugak a bit bout takaful, so dtg keraguan itu...

after went through several discussions on the issue of halal haram insurans/takaful, maka timbul keraguan atas produk yang saya beli ini.

dan setelah berfikir panjang, serta ada dua hujah di kiri dan kanan - hujah dr segi syarak dan hujah dari segi undang2 malaysia, maka baiklah saya tinggalkan perkara ragu2 ini. sebagaimana tuntutan hadits Nabi s.a.w seperti yg sy nyatakan di atas.

saya beserta 3 kakak dengan itu sepakat utk tamatkan polisi kami. huge loss la jugak. redha. bukan rezeki kami. kira sedekah lah bayaran2 premium kami sebelum ni.

then now, mencari2 n mengkaji2 syarikat takaful mana yang patut sy beli produknya. any suggestion?

-jj 29122012

Sunday, December 4, 2011

its the day!




Assalamualaikum ..hai hai hai..

Alhamdulillah selesai sudah majlis konvokesyen bagi Ijazah pertamaku.. 6 tahun di Usim dan kemuncaknya adalah momen kurang lebih 15 saat di atas pentas di PICC.

Pertama-tamanya setinggi kesyukuran dipanjatkan kepada Allah atas nikmat kejayaan yang dikurniakan.

Seterusnya, terima kasih tak terhingga buat mie dan bab atas segala penat lelah membesar dn mendidik diri ini, buat kakak2, abang2, kakak ipar, abang ipar, adik, anak2 buah serta tunang atas doa dan sokongan kalian.

Terima kasih tak terhingga juga buat para pendidik mulai Tamhidi serta 5 tahun pengajian peringkat Ijazah pertama di FSU, Usim. Antaranya Prof Dr. Abdul Samat, Dato' Faiza, Mdm Nik, Mdm Dina, En. Nizam, Mdm Amalina, En. Norman, Ust Zaki, Ust Hasnizam, Ust Mushaddad, Ust Lutfi, Dr. Mariam, Dr. Asma', Dr. Aunurohim, Mdm Intan, Mdm Kamilah, Mdm Hendon, Mdm Azidah, Mdm Rodziana, Ust Yunus, En. Arif Fahmi, Mdm Izawati, Miss Fadhlina, Ustz Syaryanti, Ust Hamad, Ustz Asywaq, Mizz Azni, Ustz Afizjah, Prof Wan Chik, Ustaz Syed Salim, Ust Manan, En. Hamid, Dr. Zulkifli, dan seluruh warga FSU/Usim ;)

Para pendidik sambilan: Dr Salawati, En. Fauzi, Prof Rohimi, Dr. Anuar, En. Ramzi, Pn. Nisah, Prof Anisah, Ust Rahim, YM Raja, Sir Shahrul Mizan, En. Yusof, Mdm Farah, Mdm Su dan lain-lain ;)

Ohh..paling tak dilupakan, terima kasih tak terhingga juga buat semua taxpayers di Malaysia. Kerana kalian saya berjaya sampai ke tahap ini- dengan percuma. he he.. Terima kasih JPA.

Moga kesenangan di dunia dan di akhirat ganjaran buat kalian. Doakan saya berjaya di peringkat yang seterusnya .. ameen ;)








oh..terima kasih jugak tuk hadiah2 ini...hihihi.. am just joking when i'm counting how many flowers i will get since sooooooo ramai yg dtg meraikan hari bermakna ini. (5 buah kereta kot = 27 people!) mcm rombongan kawen Kak Lijah je..hua hua hua...tp x sgka mmg dpt betul2..haha...

dari byk2 konvo , konvoku melakar sejarah paling ramai dtg, n paling byk dpt hadiah..keh3 ;) pening abg photographer kat studio tu nk menyusun tuk amik
gmbr eh... hi hi... kata abg ku, bukan ape..suma dtg rai ni..pasal aku belajar paling lama dr org lain..haha.. nk buat cmne dh usim nye mcm gtu..huuu..

with my lovely mom~ love u mie


am so happy. yes i am ;))

Friday, December 2, 2011

owh..hari yg dinanti menjelang tiba!

Assalamualaikum n morning uols!

Suke suke suke ;)) walopon dlm kedemaman kebatukan n kepening kepalaan, am happy! ;D

happy for what? sebab bleh jenjalan kek bangi nilai ni ha...rindu kot! haha

after such a long journey by bus from KT-Kajang, penat+pening+demam suma, kugagahkan jua utk jumpa kawan2 ! heh.

so after raptai smalam, balik umah abg @bangi, telan panadol, tdo..mlm plak bantai ubat batuk, tdo..n when i wake up this morning, i feel a bit oke la.. owh..perlu sehat utk esok! esok is my big day, xmo xmo xmo sakit kepala dah..huhuuuu

pkul 9 pagi jap lagi nk g Nilai..nk g amik jubah konvo, then n bergambo2 dlu dgn jubah tu @univ..hihi...pastu mao p ziarah my ex-jiran tetangga there! dh bwk kopok2 as sebenir... alahai rindunyaa...huuu

pastu amik my sista @KLIA then pegi jimba2 lah..kikiki :p


opss..sebab tuuu laah i lebih rela mengerjakan diri kek kampog sana ha rather than to work here..sebeb den ni ha suko berjimba2 ..kek kampong sana ha selamat la sikit poket ai...kikiki :p

okeh! karang2 update lg okeh! ;)

Sunday, November 27, 2011

Tahun Baru! Azam Baru!

Selamat Tahun Baru Hijrah !

Azam tahun 1433H- untuk menjadi hamba-Nya yang lebih taat pada perintah-Nya dan perintah Rasul-Nya. inshaAllaah!

Okeh. tahun baru sudah pun masuk. Segala apa yang dilalui sepanjang 1432H boleh dijadikan panduan dalam menghadapi tahun 1433H yang mungkin lebih mencabar.

Allahurabbi. seperti yang selalu diperdengarkan- kerja lagi teruk dari study- indeed. celik mata-pejam mata= kerja. kerja. kerja.

taktahulah susut banyak mana berat badan, mungkin byk jugak selama kerja ni, sebab gelang dh longgar sgt, jam tangan dah longgar jugak..cincin pn dh xleh nak pakai asik terlucut je dr jari. Allahuakbar.

mencabarnya hidup zaman sekarang ni. bukan lagi work to live tp live to work. sungguh!

kemuncak keserabutan mengejar deadline, insiden yg mendukacitakan telah terjadi. isk. laptop yg telah berjasa selama hampir 6tahun telah jatuh berkecai.

speechless. terkaku. tergamam lihat laptop jatuh.

bukti live to work: dalam kepala x fikir nak selamatkan all those memories sepanjang 6tahun belajar, tp lebih utamakan utk selamatkan bhn2 kerja!

skrg rasa sunyi. takde lagi gambar2 kenangan dalam simpanan.

cuti hujung minggu masih lagi mengadap kerja.

oh..sy tidak boleh biarkan perkara ini berlanjutan. need to do something. quick.

Moga tahun baru ini memberi ruang dan peluang kepada sy utk buat sesuatu yang lebih baik!


By three methods we may learn wisdom:
first, by reflection, which is noblest;
second, by imitation, which is easiest; and
third, by experience, which is the most bitter.


learn from experience, even it is the most bitter, it is the best teacher indeed.

Tuesday, October 4, 2011

Meniarap-Merangkak-Berjalan-Berlari~

Assalamualaikum wbt.

Tadi on way ofis byk bnde dlm kepala nk diceritakan dlm belog ini. tp sebaik smpai opis, satu hape pon x hengat. aduhler...

so main redah je la cite apep pn..dh lame sgt dok lawat belog ni. dh bersawang daa aihh..hmmm

oke. back to da topic. ngape topik entry kali neh begitu dong..owh..saye belum punya anak. so topik ni bkn psl ank sy yg blaja meniarap ke apa ..hehe

topik kali ini adalah berkenaan fasa-fasa kehidupanku setelah menamatkan pengajian ijazah.

hmm..rindu nk kembali ke kuliah. even univ ak mcm2 kontroversi ada..tp aku rindu kuliah2 kat fac sana. hmm..rindu chekgu2 yg dedikasi sana.

tu la..biasa aa..bila dh xdok, baru nok rindu. masa ada, bukan main hari2 duk merungut bile laaa nok abis blajo nim..heh :p [padan muka kao..haha]

so sebaek habis exam semester terakhir tahun terakhir, ape lagi, blah balek kampong la... chita-chita di hati mao berbakti pada negeri terchenta. hik3 kunuuuuun

bkn ape..mls aa nk cr keje KL duk KL. bosan tau x. bosan sbb KL sibuk, jem, ramai org. [ye ke bosan..? ngeee :D bkn ade wayang ke? ade sopim complex etc etc heh :p

ade sorg bespren ai ni [i anggap dia bespren ai..tatau la dia anggap i bespren dia x..hua ha ha ]..dia cakap kat ai, ape la mu ni...result bagus kerja kat kampung..sesia je blaja sungguh2.. weeeeeeeee.. sentap mak ko. ngape..salah ke T__T

yerr..saya akui peluang kerja di kampong tidaklah seluas peluang kerja di KL sana. tak apalah. sabar sudah. kerja je dulu ape2. kerja KL walopon keja mcm best, gaji mcm best, kos hidup sana mahal kan. gaji beso pn x kemana jugok rasenye..hmm

duk kampong best apee..duk umah mak bapak sewa free. ha ha ha. makan minum sikit2 la.. jem xlah sejem KL. sikit2 jugak. so gaji kecik pn inshaAllah bole idup lg..ngeh3

tp satu je.. kat kampong takdok kawan.. huwaaaa T_T bohsan kottttt...isk..

balek kampong pas hbs exam hr tu..[balik yg x kembali], maka semangat la aku mencari kerja.hua ha ha.. merata tempat aku campak aku tabur aku nye resume..kih3... hamikk kaoo..

ade la satu yg panggil intebiu..yg ni aku mintak nk wat chambering..jadi loyer kao! tyme ni semangat la kot nk jd loyer.. loyer syarie..sebab loyer sivil course aku x lulus lagi..sedih mak.. heh ..x sedih pon... dh putus harap nk jd loyer sivil sebaik saja result exam hr tu kua, lecturer aku kasik C kat aku utk subjek PP..isk..sedih tau tak..punye la aku rajin g kelas wat asimen bagai..C jugak aku dapat..hik3... dan itulah satu-satunya subjek yang aku dpt C sepanjang 10 semester aku blajo.. cacat transkrip aku...huuuuuu T_____T

oke, back to da issue, haa,,..aku dipanggil temuduga nk wat chambering tu ah.. dup dap dup dap g intebiu./..ye laa..org x pernah ditemuduga.. pdhl..ceh..xde ape pn sgt temuduga tu..wahahhah.. tny2 gtu je..ye la..bkn keja kan..chambering je..syariah je... so keesokan harinya aku pn statlah sebagai pelatih dalam kamar..

oke la jugak ...walopon nama wat chambering syariah, since firm tu handle both cases -civil n syariah- so aku pn balaja dua-dua jugak la..x rugi sesen pn.. walopon cousre law civil u aku belum lulus..huuuu.. bayaran utk chambering, alah..standard ahh rate kat TRG ni.. around +++.++ je...i.e 3 angka je.. pape pn, alhamdulillah.. boleh la buat duit myk n makan sikit2 kan.. yg penting pglmn tuu..

baru dua minggu chambering situ, dapat satu call, panggil temuduga..maidam..so pergi la..ms ni x harap sgt pn dpt..sbb dlm hati nk jadi loyer.. keh3.. so pergi i.view maidam tu rilex je... tak takoot pn..haha..berlagak kao.. sbb dlm ht xnk pn..nk cobe2 je.. oh ye, maidam ni ade buat satu skim utk siswazah pengajian Islam. utk elak menganggur, sementara dpt kerja tetap. kontrak setahun. ha yg skim ni la yg aku dipanggil temuduga ni..

lama dh ak anta permohonan, masa kat Nilai lg ak dh pos permohonan ni..haha..

sementara tgu keputusan temuduga, aku smgt la isi borang permohonan tuk jd loyer syarie trg. lgkap sume dokumen yg diperlukn, aku pn g anto..kat maidam jugek..tp..sedey kott... borg ak x lgkap wehhh.. isk.. sbb xdok sijil degree original..ye la..ak x konvo lg..bulan doblas ni baru konvo..isk.. kecik ati..ngape u ak lmbt sgt konvoooo...aaaa!

campak je borg tu dlm tong sampah. sedih. [ehh..idokle cmpak dlm tong smpah..cmpak bwh katil je..awww]....g chambering pn x semangat dah.. hmmm

tgh duk menung2 kat opis..dpt panggilan, suh dtg lapor diri..hah! ai berjaya dlm temuduga skim siswazah tu..alahaii..syukurrrr...elok sgt..aku baru je ferust x dapek nk anto borg jd loyar... hah..x fkr panjang, aku trima je.. babai loyar.. hatiku sudah terguris..keh3...

so now aku di maidam, as pelatih skim siswazah al-irsyad..kat sini aku duk diam2, fkr panjang2, apa aku nak sbnrnya..

rewind..rewind..rewind...

ya..i want to b a doctor.

cita-cita zaman kanak2.

dr perubatan x mungkin.

dr akademik mungkin.

dr perubatan dah tipis peluang.

dr akademik masih ada peluang.

so ak pn start mencari2 universiti utk aku buat master. nak yg x pyh bayar yuran. ceh..demand.. mintak fellowship usim taknak. memilih kau! bukan memilih la ngok!. cuma..takmboh back to usim. walopon usim ade kenangan indah..ade juga kenangan pahitnya. cewaahh.. haha..

uia.. hmm.. takmboh jauh. eh budak ni..ko nak univ depan rumah kau buat sendiri la! haha

ikut suka ahti la..la la la~

eh, cop, unisza oke dop? oke kott.. mmg dia u baru..tp asalnya kan kusza..kusza dh well-established..so i dont think so unisza x oke. ape kate try tgk...

jeng jeng jenggg....

hmm..menarik..menarik... ade biasiswa utk pascasiswazah..ni yg aku cari niiii...OMG! nak nak nakkkk

balek kerja, merempit kau g unsiza, amik borang, isi-isi, cari bahan wat research proposal segala bagai..nah..anta

doa doa doa..mintak2 lulus...

call-unisza..helo, mcm mana ye permohonan master saye..lulus x nk masuk september.. [ceh..ade ahti nk masuk sept..anta borang 2minggu before sept]..hahahah suka ahti je..ingt univ laki kau ke..kekekeke :p

diam! tampaq baru tau! haha

doa doa.. staff tu ckp, fakulti bellum keluarkan keputusan lulus x..oke..xpe..esok esok sy call lg..

hmmm.........

jangan putus asa oke! call lagi.. wat muka x malu je..hik3.. [aku rasa la kan nama aku dh femes dh kat ofis pasaca siswazah unisza tu..hik3

call utk kali ke berapa tah..masih jwpn sama.. tp suatu ptg tu, dpt call dr unisza..jeng jeng jengggggg

ini Hamizah ya, permohonan master cik dh diluluskan fakulti...so skrg tunggu satu lagi meeting , kalau meeting satu lagi lulus, maka kami akan hantar surat tawaran pada cik lah...


OMG! rasa nak nanges..huu. tahnk you Allaah!


cop cop.. oke..kalo diluluskan, sy boleh apply biasiswa GRA kan..

aah..boleh..ada syarat2 dia, n kena lalui satu temuduga..

apa syarat dia.. antaranya, CGPA iajazah pertama x kurang dr 3.00..oke..terima kasih! ^^

opss..jgn salah faham..jangan nk mengata.. haha.. yakin itu kan satu doa :)

tetibe plak..dpt call lain plak.. aduss... kwn kepada abang ai call la.. psl permohonan hr tu nk jd RA.. ho ho ho...kena dtg jumpa beliau eh..

tapii.. permohonan master pn dh hampir nk lulus.. aduh.. nk keja ke nk wat master ni..hmm

xpe..g je dulu, explain da turth to her.

Beliau bagi masa satu minggu kat ai nk terima kerja dia ke atau nk focus master.

keliru keliru

Tp Allah Maha Tahu. Pergi ofis pascasiswazah tny psl biasiwa tu, aik..staff situ ckp dah tutup..next year plak bukak.. OMG! ini memudahkan kerja ni..hmm

Hasil perbincangan dan pendapat2 mereka yg lebih arif dan lebih dulu makan garam, maka dgn tenangnya saye pun menelefon beliau utk beritahu keputusan saye...

call sekali. xde

call dua kali..xde

call kali ketiga..

Hello Dr, saya Hamizah..

Hamizah mana yer? [aik..dh x ingt ak ke..huwaaaa

Ow..hamizah..ha mcm mana

Emm..sya dah fikir masak-masak, sy setuju lah nk kerja dgn DR sbg RA tu.. fuhh. mcm seketul batu jatuh dr bahu ni.. hmmm

Oke..mcm mana plak dgn permohonan master awk yer

Saya x pasti la DR..sbbnya saya call ofis, dia cakap hari tu belum masuk meeting.

Ehh..saya baru je balik dr meeting la ni..lupa..apa nama penuh awk yer..

hamizah Muhammad Dr.

Oke jap sya cek yer...

tunggu..

tunggu..

tungguu..

ha..permohonan awk dh lulus..awk boleh sambung master kat sini...dan sy pn dh berbincang td, sy boleh convertkan u nye RA tu jd biasiswa later on. so utk ms skrg u kerja dulu sbg RA dgn sy, nanti bila skim biasiswa RA tu bukak, u apply n i akn convertkan u jd biasiswa..

ALHAMDULILLAAAAAAAAAAAH!

senyum sampai ke telinga kau! speechless.......

terimakasih terimakasih terima kasih!

So i'll create letter for you dulu lah..

oke dr. trm ksh! [so skrg sabar menanti surat panggilan dr unisza!]


*** terima kasih tak terhingga buat my sil Kak Wann for your endless support! For La ats pengenalan kepada kwn nya itu.. for Mdm Kamilah n Dr Aunur krna sudi jd Referncee for my master application., dan juga ats pandangan yg diberikan.. Thanks for Mie n bab ats doa kalian! terima kasih adik beradik ats sokongan and concern..terima kasih jugak kat en.tunang sbb bagi support jugak.. heh .terima Kasih semua. love u olss ! mmuah mmmuah!

Doakan pengajian Ijazah lanjutan saye ini dipermudahkan dan lulus dengan jayanya dan seterusnya berjaya ke peringkat yg seterusnya. ameen!

Belum cuba belum tahu. Be positive. Yakin itu satu doa, so, yakinlah!

:) allahumma yassir..wala tuassir...rabbi tammil bilkhair...

Friday, July 22, 2011

Sale!!! baju muslimah!

assalamu'alaikum semua ;)

lama dok jumpe kan...hee
n3 kali hari..agak2 n3 sal ap ek?
well..bkn sal my life..
n3 kali nie,,tjuan utk bisnes baju muslimah plk!
hehe..
bizz ni bizz ai n kakaks n my love..haha..promot dlm blog kununnya blog sy rmai sgt followers kan,smpai kan kompem laku la..heh,

so sy nk try promote sini lah~
hrp kwn2 sy yg rmai2 nie,,sume suke lah pkai baju2 muslimah nie...
kwn2 sy sume ayu-ayu n gojes kan :)

jom tgok2 picx bwh nie..
opss (!) sape yg jd model ni jgn tnye ye..
itu x penting,,yg penting..
fokuskan baju mane yg mnarik phatian awk sume oke? ^^V


UL63 [RM40]


UL65 [RM42]


UL39 [RM44]


UL67 [RM42]


UL30 [RM40]



apa lagi..grab la selai dua..wat sambut Ramadhan..ye dop..huu
raya dh de 3, 4 pasang..tuk puasa apa slhnya baju muslimah jadikan koleksi anda! heh :p

untuk tempahan:

sile add ai d FB ye: jojamiqey@yahoo.com

selamat membeli belah!



Sunday, January 30, 2011

oh...dh lame kutinggal blog ku tym!

Assalamualaikum n Selamat Petang sume!

sedih jap byk cite best x terkongsi..hoho.. trip to KK new year lepas pn x tercerita lagi kat sini.. but i promise, after everything done nnt [emm..maybe after May..heh], i'll try to find some time to luahkan all my memorable stories from KK! heh...

for the time being..just nk bebel skit je... tomorrow or after tomorrow i'll back to Katojie! o yeaa! dengan my sis. oh...being at hometown is the best therapist ever! heh

this coming Chinese New Year my big family will having our 2011 gathering! called MuHabsah 2011 (combination of my parents name!).. x sabarnyeee!! for this time, we chose Warisan Pahlawan Resort, Kuala Berang..near to Kenyir i think..

haa...sape penah tgk cite Bok Miah tu..ala..puaka Niang rapik..haa..resort yg cite tu blakon tu la we ol stay for two days one night..

n now tgh bertungkus lumus wat pamplet...x reti mana nk guna bende alah publisher ni...hogeh2 gi la kot mane pon..heh... sambil makang popkon! best! heheeeee :p

oke la...nk smbung wat pamplet... esok dh nak balekk... jumpa lagi hoke!

to all Chinese people, Selamat Tahun Baru! esp to my old frens (PLKN mates- Ah Leng (lu sgt comel looo), Swee Chin, Mee Leng (never forget u called me "Dei ga je- Kak Long), Ah Chong, Ah Cat, Ah Liang, emm..sape lg eh... sume2 la yg lain2 ! dh lost contact oredi..hope u guys are fine! )

:)