BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 28, 2012

selamat tinggal 2012....

Assalamualaikum koranggg!!

aduh.. sekejapnya masa berlalu. hari ni adalah Jumaat yang terakhir bagi tahun 2012....tet....

terus ingat kat belog..alamak! lama tak hapdet belog. dan tertanya2 resolusi 2012 tercapai kah atau tidak kah... tet...

apekah resolusi2 2012 saye ituuu.. meh cekidaud here!

meh tgk satu2 berjayakah saya (dengan izin Yang Maha Esa) mencapai apa yang saya targetkan utk tahun 2012.....

A) STUDY

1) Selesaikan master research saye by end of 2012. (waah..biar betik??! helo..kena positip okeh!) -chap 2, 3, 4, 5 , soal selidik, analisis data..hmmm..positif positiff..... 



------> okeh..bab research master saye ni..alhamdulillaaah chapter 1, 2, 3, 4, dan 5 udah siap dong! sekejap saja lagi akanku emailkan pada SV ku yg ensem tuu utk disemak.. soo..nak kata resolusi 2012 sy yg pertama ni 100% tercapai dok jugok..tp almost tercapai lah... huk3..


2) Produce articles/ publish em in journal - at least 3 articles! (one of them nak buat comparative lah.. (this is bout law+syariah ;)




------->  aiyakkkk... dushh.. cmne nih.. yg ni x tercapai..huk3... ade 3 journals/ articles.. tp satu je related to my research which i presented at Perak last September. the other two adelah ihsan inche Boss yg saye jd RA tuh..dpt la dua articles ..satu yg publish dlm Australian journal ape tah..satu lagi yg boss pergi present kat Spain... (huu..kalo ikut bilangan dh tercapai lah nk 3 articles! eheheeeeeee )



 
B) PERSONAL

3) Get married when i am 25. means- 8 months to go. (err..sudah 25 kah saye? biar betik! )



--------> haaa..yang ni tercapai..alhamdulillaaaah.. saya dah kawen oke! huahahaha.. dengan chenta hati saya abg sirajulku syg :D  (erkk..apekah?) huuu kami dinikahkan pada 22 Ogos 2012 yang lalu.... alhamdulillaaah atas nikmat perkahwinan ini..haha.. so resolusi ini tercapai. heh


 
C) KERJAYA

4) Dptkan jugakkk fellowship UniSZA . oh Allah, mudahkan urusan ini..ameen!

 ---------> hmmm..okeh..yang ni tak tercapai.. walopon udahku anta resumeku pada pendaftar UniSZA tp xde rezeki lagi kot kat sini... ta..pi..... Allaah tetapkan rezeki saya di tempat lain :) iaitu di Universiti Kolej Bestari, Setiu.. inshaAllaah akan memulaka tugas sebagai pensyarah pengajian Islam mulai Januari 2013 nanti. Alhamdulillaah 'ala kulli haal.


5) dApatkan sijil praktis peguam syarie okeh!

-------> ok..yang ni pun tak tercapai.. dan mungkin tak akan dicapai dah kot..huaahahaha

 

D) HOBI/ MINAT

6) GET my/our business registered!

----------> ok..yg ni alhamdulillaah tercapai.. not sure bila tah start register JME..bulan 3 x silap... sooo nnt ade rezeki lebih boleh aa bukak butik! keh3\


yeahh..itu saja semakan resolusi 2012 sayeee.. nk perah otak sediakan resolusi 2013 plopp..jeng jeng jengggg :D

anda pula bagaimana? huuuu