BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 27, 2011

Tahun Baru! Azam Baru!

Selamat Tahun Baru Hijrah !

Azam tahun 1433H- untuk menjadi hamba-Nya yang lebih taat pada perintah-Nya dan perintah Rasul-Nya. inshaAllaah!

Okeh. tahun baru sudah pun masuk. Segala apa yang dilalui sepanjang 1432H boleh dijadikan panduan dalam menghadapi tahun 1433H yang mungkin lebih mencabar.

Allahurabbi. seperti yang selalu diperdengarkan- kerja lagi teruk dari study- indeed. celik mata-pejam mata= kerja. kerja. kerja.

taktahulah susut banyak mana berat badan, mungkin byk jugak selama kerja ni, sebab gelang dh longgar sgt, jam tangan dah longgar jugak..cincin pn dh xleh nak pakai asik terlucut je dr jari. Allahuakbar.

mencabarnya hidup zaman sekarang ni. bukan lagi work to live tp live to work. sungguh!

kemuncak keserabutan mengejar deadline, insiden yg mendukacitakan telah terjadi. isk. laptop yg telah berjasa selama hampir 6tahun telah jatuh berkecai.

speechless. terkaku. tergamam lihat laptop jatuh.

bukti live to work: dalam kepala x fikir nak selamatkan all those memories sepanjang 6tahun belajar, tp lebih utamakan utk selamatkan bhn2 kerja!

skrg rasa sunyi. takde lagi gambar2 kenangan dalam simpanan.

cuti hujung minggu masih lagi mengadap kerja.

oh..sy tidak boleh biarkan perkara ini berlanjutan. need to do something. quick.

Moga tahun baru ini memberi ruang dan peluang kepada sy utk buat sesuatu yang lebih baik!


By three methods we may learn wisdom:
first, by reflection, which is noblest;
second, by imitation, which is easiest; and
third, by experience, which is the most bitter.


learn from experience, even it is the most bitter, it is the best teacher indeed.