BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, April 21, 2015

Si kecik Nazeeha cerdik

Assalam semua.

Ibu udah pening kok dengan research. Bila pening, tgk hp tgk gmbo si kecik la.

hmm.. si kecik ni mcm2 dh blaja. cepat blaja. betul la budok kecik ni mcm span otak dia. absorb cepat. sruppp gteww. pastu mudoh imitate apa yang dia perati. x kira kelakuan orang ke, kelakuan binatang ke. haih

si comel Nazeeha ni dah dua hari x berak. sokmo gitu. so risau jugok la. mujur kentut ok. so Dr kata kalo x berak tp kentut, still ok. x de masalah. bermasalah kalo x berak dan x jugak kentut. bimbang takut salurannya tersumbat. so, si comel Nazeeha setakat ni sihat walafiat.

so sbb ibu dia runsing dia x berak, malam tadi, main2 dengan si kecik ni, sambil diperhatikan tokmie. Ibu cakap: "Dik, berak dik. dua hari dh adik x berak. berak la. neh. berak la"

Eh eh tetibe si kecik ni, masa tu tgh berdiri, tetiba duk menunggeng i.e mcm nak rukuk tu. sambil tangan kuis2 lantai dapur.

ibu dan tokmi duk perati, buat apa tu.

pastu dia berdiri tegak semula.

Ibu ckp sekali lagi, berak lah dik. sambil tepuk montot dia. hehe

Sama mcm tadi, still dia menunggeng dan kais2 lantai guna kedua-dua belah tangan.

Ya Rabbi.... hahahhahaha... tokmie dh pecah ketawa dh. Rupanya dia buat aksi mcm kucing berakk....aiyyaaa...budak kecik...

tu la,...kawan lagi dengan kucim.. pagi2 celik mata ajak tokmi turun tanoh nok g lepaskan kucing dari cage diorg. bila kucim tu keluar je dr cage, berebut2 kais pasir sbb nk berak.

itu yang si kecik ni perati dan serap dalam minda dia. haduinya pun.

cepat blaja sungguh. ini bahaya. kena ajar dan expose kepada perkara2 yang baik2 aja. ok!

syg anak ibu! :)


Thursday, April 16, 2015

Just update

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera uols

Rasa nk tergolek baca blog sendiri setelah berkurun lama dok hapdet..kih3.. malu titew taw. ntah apa je rasa entry2 blog ni. duh. aku kah yang mengarang semua itu selama ini?

hehe

tp bila ckp kat asben, dia kata, lor. abg baca dok rasa pelik pn. biasa je. rilex ah. mcm diari lah. bakpe nok delete nya.

soo..dok jadi delete ah.. gtuuu.. hehe.

so, sebab lama dok hapdet. hr ni curi masa sket hapdet. takdok mende pun nok tulih. eh taip. tp boleh lah share skit psl kehidupan sendiri sekarang.

terkesan banyok gok lah dengan GST ni. eh. tetiba plop ..haha

so skrg puteri comel slumber sy dh berusia 1 tahun dua bulan. genap hari ni. 16.4.2015. besor doh. kejap je. mcm2 doh blajo. cakap pn boleh. gigi pn tumbuh bagai cendawan slps hujan. lari. lompat. main gelongsor. sepak bola. buka cage kucing. mitok tolong picit. tlg akat kain. mcm2 lah. cepat sel2 otak anak ibu ni berhubung. hihi

hmm.

apa lagi.

oh ya. now ibu kepada Nazeehatul Husna ni kembali bergelar pelajar. sepenuh masa. inshaAllah.

doakan. doakan.

nervous gok ni bila mikir. biar betik. boleh ke dok aku ni.

so bila nervous fikir, cepat2 stop fikir. just follow the flow je lah. boleh gitu? kekekeke

 uols doakanlah ya semoga semuanya dipermudahkan.

so tu je lah kot nk hapdet kali ni. sbb blur jap nk share apa lg.

p/s: cmne life uols stelah 16 hari GST neh? bahagia ka sangsaraaa.. muahahhaha :D


lil doter dgn sepupunya. BFF forever :)



Monday, September 23, 2013

BAJU MUSLIMAH UKHTI MURAH !!

Assalamualaikum! apa khabar semua. Kali ni sy nk promot baju muslimah ukhti, murah2! Tak percaya? tengoklah! harga yang jauh lebih murah dari harga pasaran. Khas untuk anda!

Produk ukhti sangat bermutu tinggi, selesa & yang paling penting, memenuhi kehendak syariat.

Harga yang dipaparkan tidak termasuk kos pos. Kos pos adalah seperti berikut:

KADAR POS
Semenanjung: t-shirt 1-2 pcs atau 1pcs jubah: rm6
Sabah/Sarawak/Brunei: t-shirt 1-2pcs atau 1pcs jubah : rm9

***inshaAllaah semua design yang dipaparkan sedia untuk dijual mulai 13 Oktober 2013. Sekarang masih dalam kapal...x sampai lagi di Malaysia..hehe.. cop dulu oke! sbb kalau dah smpai mcm pisang goreng panas! lebih2 lagi nak Raya Haji ni. nak cop atau nak tanya pape sms/wassap 013.644.2473. boleh juga layari facebook klik sini  ...jommmmm layanzzzz

 OV2 : In stock: warna kuning sahaja, saiz L dan XL shj

harga: Saiz L: rm89 (less 12% = rm78)
harga: Saiz XL: rm99 (less 12% = rm87)

 OV3 : In stock: warna ungu & navy shj , saiz M, L, XL dan XXL. warna pink out of stock

Harga:
saiz M dan L: RM55 (less 12% = RM 48 sahaja)
saiz XL dan XXL : rm58 (less 12% = rm51)

 U 74 : In stock: warna coklat - saiz XL shj. warna marun saiz XXL shj.

Harga: RM79 (less 12% = RM69 sahaja)

 U 76 : In stock: saiz XXL shj

Harga: RM53 (less 12% = RM 46 sahaja)
 U 90 : In stock: , saiz XL shj

Harga: RM53 (less 12% = RM 46 sahaja)

 U 91 : In stock: , saiz XL shj

Harga: RM53 (less 12% = RM 46 sahaja)

 U 97 : In stock: , saiz L shj

Harga: RM49 (less 12% = RM 43 sahaja)

 U 110 : warna abu muda (kanan) In stock: , saiz XXL shj

Harga: RM53 (less 12% = RM 46 sahaja)

 U 116 : In stock: warna biru muda (kiri), saiz XL shj, warna khaki (kanan) saiz XXL shj

Harga: RM99 (less 12% = RM 87 sahaja)

 U 118 : In stock: sky blue (kanan), saiz XL shj

Harga: RM99 (less 12% = RM 87 sahaja)

 U 121 : In stock: warna marun & coklat, saiz M shj

Harga: RM53 (less 12% = RM 46 sahaja)



 U 123 : In stock:warna ungu (kiri) , saiz L shj

warna marun out of stock

Harga: RM49 (less 12% = RM 43 sahaja)

 U 125 : In stock: both colour, saiz L shj

Harga: RM49 (less 12% = RM 43 sahaja)

 UK24 : In stock, warna biru saiz L

harga: RM35 (diskaun 8% = rm32)

 UK41: In stock, warna marun, saiz M

harga: rm65 (diskaun 8% = rm59)

 UK45: In stock: warna pink, saiz L

harga: rm65 (diskaun 8% = rm59)

 UK46: In stock, warna pink & ungu.

Saiz: warna pink / M dan XL
Saiz: warna ungu / M, L, XL

harga: M dan L: rm69 (diskaun 8% = rm63)
harga: XL : rm75 (diskaun 8% = rm69)

 
UT22: In stock: hitam & pink, saiz S sahaja

harga: RM39 (diskaun 8% = rm35 sahaja)


UT23: In stock: warna navy & turkis, saiz S sahaja

harga: RM39 (diskaun 8% = rm35 sahaja)

 
UT26: In stock: warna broken white (kanan) sahaja. saiz XXL

harga: RM 43 (diskaun 8% = rm39 sahaja)

 
UT25 : In stock : warna pink sahaja (kanan), saiz S

harga: RM39 (diskaun 8% = rm35 sahaja)

 
UT32: In stock, warna peach (kanan), saiz XL

harga: rm77 (diskaun 8% = rm70 sahaja)

 
UT33: In stock: warna grape (kanan) sahaja, saiz L

harga: RM71 (diskaun 8% = rm65 sahaja)


UT34: n stock: coklat & abu tua, saiz M dan L

harga: RM71 (diskaun 8% = rm65 sahaja)

 
UT35: In stock: warna misty (kanan) sahaja. Saiz L dan XL

harga: Saiz L: rm71 (diskaun 8% = rm65 sahaja)
harga: Saiz XL: RM77 (diskaun 8% = 70 sahaja)

* tanpa inner

 
UT36 : In stock: warna biru saiz M sahaja, warna purple+marun saiz L sahaja

harga: rm71 (diskaun 8% = rm65 sahaja)

* tanpa inner

Tuesday, July 9, 2013

050713

Assalamualaikum.

Hari ni hari terkahir bulan Sya'ban. Maghrib nanti kita semua umat Islam akan memasuki bulan Ramadhan al-Mubarak.

Jadi, selamat menunaikan ibadah puasa buat semua umat Islam.

Malam ni juga akan mula solat sunat tarawih, dan esoknya bersahur. Jangan lupa sahur ok. Banyak barakahnya.

Di saat kita menghampiri bulan yang penuh barakah dan bulan yang dinanti-nanti ini, ayahanda tercinta telah pergi menyahut panggilan Ilahi..

Jumaat terakhir di bulan Syaaban, juga menjadi Jumaat terakhir buat almarhum bab. Pukul 1.28 petang bab pergi meninggalkan kami 13 beradik dan mie tercinta.

Terima kasih ya Allaah. kerana memberi pengakhiran yang baik buat almarhum bab.

Bab, kami semua anak2 sangat mencintai dan menyayangi bab. Terima kasih atas didikan yang sempurna yang Bab beri pada kami adik beradik. Akan kami manfaatkan dan ingat sampai bila-bila.

Bab adalah ayah yang terbaik. InshaAllaah syurgalah buatmu bab. amin.

Terima kasih ya Allaah kerana meminjamkan kami adik beradik seorang ayah yang baik & sempurna.

Allaahummaghfirlahu warhamhu wa'aafihi wa'fu 'anhu.

Semoga kita bertemu di Syurga nanti... amin!


Monday, June 3, 2013

mimpi ngeri si suami..

Assalamualaikum wbt.

Semangat nok hapdet belog sebab mimpi suami punya pasal. haha

Kisahnya bangun2 subuh tadi, sambil2 siap nk solat subuh, semangat cik abg ni bercerita...

S: Yang, abg mimpi malam tadi.
I: mimpi ape? (mode malas layan)
S: Abg mimpi abang g UK
I: Ye lah tu. koya sguh sapa UK mimpi
S: Iyer,.. abg g UK
I: g dengan sape? (layan je laaa)
S: Abg g dengan kawan2. Tapi x bgtau syg.
I: Ha.. buat lah la gitu..
S: Tu la. abg takut sgt. Abg kata ke kwn2 abg, weh, aku g UK ni x kobo ke bini aku ni. Abih la aku.
I: Haha.. Gane abg bleh g UK?
S: Xtau gok. masa tu abg keluar dengan kawan2 abg, pastu jalan2 tgk harga tiket muroh. rm60 je ke UK. pastu kwn2 kata meh kita g UK. tiket muroh ni.. pastu bila sampai UK abg teringat la yang abg x bgtau ke syg abg g UK ni.. abg bimbang la takut syg maroh, abg nok balik smula, nk beli tiket, tgk2 tiket takdok untuk setahun.. abg nangis la.. sbb lepas setahun baru ada tiket balek.. isk. isk.
I: hahahha.. doh pahtu?
S: Pastu abg terjaga tidur, debbor abg, tgk2 syg ade je sebeloh.. lega..
I: haha..

adui..mcm2... sape suh tdo x basuh kaki.. sampai ke UK sudoh toklaki aku kali ni.. dok royak ke bini plop tu g UK.. kalo realiti gini tobat gocoh. gagaggaga

Sunday, March 17, 2013

pre-viva

Assalamualaikum..

Im back!

kejaaap je masa berjalan kan. eh berjalan ke berlari. sebab sekejap jee dah nak habis bulan 3, bagi tahun 2013.. arghh.. semput kot kejar masa...

alhamdulillah atas segala nikmat dari Allaah. Rezeki yang tak pernah putus. semuanya baik2 saja. alhamdulillah. ini semua berkat doa dari ibu ayah, suami, dan ahli keluarga serta sahabat2.. alhamdulillah.

so now, dh masuk sem keempat. sem terkahir sepatutnya , for  my master degree.

dup dap dup dap.

sebolehnya nk habiskan on time jgk ..xmau extend. huk3

sgt menghargai penyelia saya... banyakkk sgt membantu & membimbing serta mem-back-up di kala kena komen ke..kena soal ke..masa bentang..hehehehhhh

err..dr, masa viva boley tlg back-up lg ke x? hu hu hu

so..this kaming thursday morning..... dijadualkan untuk pre-viva... walopon hny pre-viva, tp debarannya Allah saja yang tahu.

dah semat kemas2 dlm hati, watever the comments would be given, itu semua demi kebaikan saya. demi kebaikan tesis saya. lebih baik dihentam semasa pre-viva, daripada kena hentam semasa real-viva. huk3..

sooo..semoga banyaklaaah dihentam semasa pre-viva nanti...huuukkk3..

apa2 pun..may Allaah ease. amin.

p/s: doakan saye yer! thanks!

Monday, February 4, 2013

Promosi Baruuu LOSYEN FELINNA INCH LOSS

Assalamualaikum!!

Ok dah berakhir promosi bombaster last month...dengan pembeli bertuah terakhir 2kotak vitamin c adelah Siti Madiha from KL... Ct madiha nak grab 4 kotak, tp syg baki stok hanya ada 2 kotak....

so sape2 yg dah terlepas promosi giler2 tu, maaf yerr.. ade beberapa orang SMS saya tanya...tp nak wat cmna stok dh habess.. stok baru harga normal ok!

cuma...saya terus buat promosi untuk losyen Felinnaa


haaa...

cepat cepat cepattt

2 botol RM 135 FREE POSTAGE!!  (anda JIMAT RM 15  + rm6 POS)

4 botol RM 260 kottt!! FREE POSTAGE jugakkk!!! (ANDA jimat RM 40 + RM6 POS!)

3 botol?? ok 3 botol saya bagi,...emm... RM 190 je lah :D FREE POSTAGE jugak!! (ANDA jimat RM 35 + RM6 POS!!)

kat mana lagi nk dpt promosi giler2 ni..cepat2!!

sms 013.644.2473

PROMOSI SAH SEHINGGA HABIS STOK!!