BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, June 20, 2012

apa pun tak boleh.

Assalamualaikum! Salam 1 Syaaban semua. rasa baaaaru je post kat Fb pasal doa 1 Rejab..tup tup hari ni dh masuk 1 Syaaban. Oh my..cepatnya masa berlalu.......

So..makin neves yang! dalam 62 hari jek lagiiiiii.... Allahh..mudahkanlah urusan hamba-Mu ini. Lancarkanlah semuanya...amin!

oke..setel pasal counting days untuk perkara itu. now psl keja plak..counting days jugak.. dalam 4bulan je lagi maka kontrak kerjaku tamat. hmm..then nk keje apeka?

alhamdulillah exam PTD bulan lepas, aku lulus. ta..pi.... i don't think so nk teruskan ke stage kedua. sebab. byk sebab. komitmen. plus am in the middle of doing my research.

kena istikharah mintak petunjuk dariNya dulu lah.

okeh..selesai yg tu.

lagi? ape lagi.. hmm

ok now moving to perkara2 yg aku nk menyebok sikit..hahhaa

petang td g leberi..anta buku dn pinjam semula. alamak..ade denda lagi..kali nih duaposen pasal satu je buku dn cuma lewat beberapa hari. last dayss 6 bijik buku lewat dalam 2 minggu gtu..total denda rm6 something.

so hr ni gatal mulut nk tny (sorry..am kind of person yg suke memg'question' something yg i rasa patut ditanya'..esp melibatkan diri kita/duit rakyat..gtu kot)..hihi

so mulut ni pn tanya la.. encik..duit2 org byr denda ni leberi buat apa ehhh?

encik tu dgn sopan menjawab....duit denda tu kami serahkan kepada bendahari.

ooo..so kena tny bendahari lah plak kan duit tu bendahari wat ape..huuu

then mata plak nampak ade ipad atas kaunter dia.. eh ehh..ipad.. hebat la encik bleh pakai ipad..

dgn sipu2 dia jwb tu leberi punya..

terkejut mak jemah... mahal x ni? dia jwb around 2k la jugakk.. tanpa ditanya ramah pakcik tu cerita....ada 15 keping ipad kat leberi nih.. utk kemudahan pelajar...

aikk..kemudahan pelajar? wahhh..mewahnyaaa studeng skrg. mulut ni gatal bertanya.. studen guna ipad ni utk apa?

nak tahu apa jwpnnya...?? oh my..mengucap panjang dlm hati..ade ke jwpn diberi: boleh wat amik gmbr. oh myyyy!!! kemonnn! berhabis duit just for snap pictures??? guna ipad utk snap picturess?? xbleh bagi reason yg lebih masuk akal ke.

haihh..pantang betul pitih berhabis kat benda yg x tahu dgn jelas apa purposenya. kemon la...ada baiknya duit2 tu digunakan utk beli buku2 yg latest edition.. ni byk yg outdated punya dh..tanggal kulit pn ada.. adehh..

betul2 menyesakkan dada lah.

apa pun tak boleh.

ehh..haha. ha tu la pasal tajuk aku lagu tu. haih.

ok then bleh la cobe try test nk p pinjam ipad tu..betoi ke idak dibaginya kek studen..mudoh ke idok prosedurnya.

i dong thing so la. sebab ipad tu setafff tu duk maen pesbuk jek kat kaunter tadikk.. oh pelissss lah. aptb!

p/s: erkk..alapadam dohh.. dari u lama bwk ke u baru..suka bebenooo carik gado dgn setafff leberi..ahhahaha :D