BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 14, 2010

Picnic di Ulu Bendul ^^

Salam..

waa...dh lame x gi piknik..heee
selasa lepas, 100110, cam bese aku n dak2 umah dn beberpa geng kelas pi maen air kat Ulu Bendul..best gilerr....huhu

sejuk dn reduuup je tmpat tu..ilang penat jauh perjalanan....ngeh ngeh ngehhhh


Ulu Bendul ni mcm xde air terjun je...x mcm Jeram Toi hr tu...tp, dr segi kemudahan dan keselesaan, Ulu Bendul jauh lebih selesa la...waa..mmg best la pi sana...

cakap byk x guna kan..tgk je la gmbo2 ni..hehe ^^






huwaa..sgt best lol..rase xmo balik je..hihi..

btw, happy with u guys! ade mase jum kita satu batch gi piknik sana!

Friday, January 8, 2010

Jumaat yang indah~

Salaam...

hmm..lama x jengah blog saye nih...

"Jumaat yang Indah? hehe...xde apa pun..tatau nk letak tajuk ape...

agak keboringan sebenarnya...

*****diam jap****

hmm..pepagi tadi gi kampus, register nama utk Audition Client Counselling. Saja la nk menyebokkan diri...nk try... This coming Monday auditionnya...IHL dah tau, Jessup dh tau...so, nk tau how CC is plak...

pas daftar nama CC, gi amik slip result exam kat fakulti. wowowo....result...huuhu..xmo cite la kat sini...

*****diam lagi****

then, gi library...Sir Ramzi mintak tolong carikan koleksi soalan2 peperiksaan yang lepas... Bengang betol la ngan staff library yg duk kat kaunter tu...pe hal la bagi dia duk kat kaunter..wat sakit hati org je...xmo keje duk umah la cik kak oooi......

x faham betul. Buat aduan NC baru tau..haha

dh dapat ape yg diperlukan, balik umah la..

lunch, then layaaan tgk idiot box..huuhu.. [tv la tu].. pas satu cite, satu cite kitorg layaaanzz...nk muntah wasse...hi hi

tapi kotak tu xde la idiot sgt..heee

ni nak share ape yg aku dpt td...mula2 tgk [alamak, lupa lak tajuk pe], tp tv3 la...ni jez tuk pompuan je la...doa awal2 dtg period:

الحمدلله على كل حال وأستغفرالله على كل ذنب

tu doa dia, elok diamalkan pabila hr pertama dtg period. Maksud dia, "Aku bersyukur atas segala keadaan, dan aku memohon keampunan atas segala dosa".

Maknanya, kan tau kan time dtg period tu, mcm2 perasaan la.. x selesa la, sakit la, emosional la..so, bila kita baca doa ni, mknanya kita redha dan bersyukur ats segala keadaan yang Allah dh tetapkan buat kita...di samping kita mohon keampunan dariNya. Ustazah dlm rancangan ni ckp, bila kita amalkn baca doa ni, walopon kita xleh beribadah kepada Dia, pahala yang kita dapat umpama pahala org mati syahid. Ameen..

***** diam lagi*********

selesai bab doa, tgk rancangan lain plak..x silap ni rancangan Al-Hidayah...tetibe ade petua plak yg bleh aku nk kongsi kat sini...

petua nk kurangkan rasa sakit ketika dtg period.... [agak kepelikkan la, nape la byk plak cite sal period ni...rope2 nye, time Solat Jumaat...mmg org TV ni pndaiii laa..mane de org laki nengok TV kan..time ni org pompuan je la duk nengok TV..hehe]...hah

haa..petuanya: amik asam jawa 1 sudu besar dan satu sudu besar gula merah. Didihkan dalam air. Pastu minum. senang kan?? amalkan dua kali sehari...insyaAllah rasa sakit senggugut kurang..hmm..nk cube la nnti ^^

ok lah..cukup dulu ah bebel kat sini rini....

opps...sebelum tu, lupe lak, Thanks to Abg Joe sebab tlg baiki moto sayee....hee ^^

Jazakallah...

ok lah..settle ^^