BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, March 18, 2012

Kawen bila?

Assalamualaikum!

Alhamdulillah. dah dapat sijil kusus kawen! yeay! haha. *ape daa.. bila nk kawen baru sebok nk g kusus kawen. org lain dah laaamaaaa ade sijil tuh. tu ler masa blajo tau ngadap buku je yer! haha

mak aihhh..dalam 170++ peserta kusus kawen dua hari lepas, rasanya dalam 80% adelah budok2 tunggu keputusan SPM. caitt... cmne korang leh terfikir g kusus kawen hah? bek g kusus buat kek ke, kueh ke, jahit manik ke..kan.. yang laki2 plak baek korang g kusus beki motor ke, ternak ikang kambing lembu ke... ambe dulu habis SPM x terpikir pn g kusus kawen. sebab ambe kena g PLKN! haha.. tp pas habis PLKN pn x terlintas langsung dlm kepala nk g kusus kawen. g kusus bahasa english kat KUSZA ade la.. haih.. betapa advance-nya budok jamang lening yer!

Oke la. biaq pii kat depa. janji ai dh de lesen tuk kawen okeh!

Mitok maap ler sdara sdari... sebab baru g kusus kawen. sebab ade gurau2an.. "hah? baru nk g kusus kawen ke??! " .. "eh.. nk kawen baru g kusus??!" la la la la... rilex aa.. ape jaminan anda g kusus awal2, seawal lepas habis SPM, sedangkan anda belum pasti bilakah anda mahu akhiri zaman bujang anda, apa jaminan anda segala maklumat yg anda terima sewaktu kursus membantu anda time nk nikah kekgi??? ce jawab? dahla kusus tu pengisiannya hanya la menyentuh permukaan sahaja.. dan selag seli dgn jokes..i mean.. a bit lucah nye joke la. hurmmmm... pandangan peribadi ambe, kusus tu just syarat je. surface je apa2 maklumat yg diberi. come on. sejam setiap slot. nk compress everything in one hour? ohh.. byk lagi kena korek sendiri kot! cuma part prosedur permohonan nikah tu byk membantu.

okeh. tolak tepi psl kusus kawen. now i wanna to talk about persoalan: "bila majlisnya ni?".. "bila nk kawin ni?"... bila bila bila..

jawapan klise: "kekgi2 la. sabor la. ".. "siap kad kekgi ambe wi la".. huuu

jawapan yg jujur sket: lepas ry inshaAllaah. nk wat bulan 6 ade adk bradik x dpt cuti. so buat hr raya senang semua cuti.

respon diterima: laaa... ingtkan buat bulan 6..... bakpe wat lepas raya... ingtkan wat sebelum pose.

sooo... hny 2 jawapan utk soalan mcm tu. dua jawapan yg boleh buat org yg bertanya terus terdiam kaku.. haha!!

Jawapan 1- nikoh belum pose kang, bulan pose kekgi banyok batal pose plop. *erkk..sory .. x senonoh skit jawapan. he he

2- Jawapan 2- nikoh pas raya la. bulan pose sebulan bulih la mayang sunat taubat tiap2 malam. sebelum nikoh molek banyakkan solat sunat taubat. *hehe..yg ni jawapan sejuk perut mak mengandung oke. ^^

hmm... sabar ya tuan tuan dan puan puan. Kita hanya merancang, tapi perancangan Allah itu jauh lebih hebat dari apa yg kita rancang. Hanya usaha, doa dan tawakkal mengiringi segala tindak tanduk kita. mudahan semuanya dipermudahkan. ameen :)

0 comments: