BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, March 31, 2012

my first trial tart keju ^^

Assalamualaikum!

Entry kali ni nk cite psl cheese tart! yeah!

Kite bar try buat smalam. tgk dlm peti ade lebihan cheese yg buat cheese cake hr tu. so kite nk buat cheese tart la. pernah buat egg tart, tp filling dia x berapa menjadi la. so surrender kejap egg tart. now try buat cheese tart.

kite mcm biasa, mintak pertolongan pakcik google nk cari the best recipe of cheese tart. heh.

kite jumpa blog kak ita ni. mmg best la dia nye sharing. thank you kak ita! kalau uolss nok try gok buat cheese tart ni, sila la ke blog kak ita. simple je, dan menjadi! bagus kan bloggers2 yg x lokek ilmu ni..sharing2.. bila kita share apa yg kita tahu, kita jd makin pandai sbnrnya. jd toksah la kedekut ilmu sgt tau! (peringatan kat diri sendiri jugak.. )

ni kite nak share gambar2 cheese tart kite. resepi & tips jangan lupa yer korang klik blog kak ita yer. klik sini.


ni crust yg kite buat. kita bakar dulu



kak ita guna filling blubery. kite xde bluberi. so guna apa je yg ada dlm peti ais. ni mixed fruit jam. (tp lagi sedap kalo bluberi)

tutup jam dgn cheese ^^ biar smpai membuncit gtu



siap sudeyyy! jemput2 makang!

selamat mencube!

0 comments: